Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Έχουμε αναπτύξει μία ολοκληρωμένη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, θέτοντας υψηλούς στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG’s) με επίκεντρο την κοινωνία, τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

synergy-bar_955x537

Άνθρωπος

Πιστεύουμε σε μία κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης και ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο για όλους τους ανθρώπου

 • Δημιουργήσαμε τη μπάρα Γρηγόρης - School Synergy Snacks, με σκοπό να προσφέρουμε επαγγελματική αποκατάσταση σε νέους με αναπηρία. Η μπάρα αναδείχθηκε Προιόν της Χρονιάς για το 2024.
 • Για ακόμη μία χρονιά αναδειχθήκαμε ως Great Place to Work 2024 -2025. Η διάκριση αυτή προέρχεται από τους εργαζομένους μας, οι οποίοι αισθάνονται ικανοποίηση και ασφάλεια για το εργασιακό περιβάλλον που προσφέρουμε.
 • Το 2024, στηρίξαμε το 1ο Pink Together, τη μεγαλύτερη ενημερωτική εκστρατεία στη Β. Ελλάδα που διοργανωθηκε από το «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης και είχε σαν στόχο την ενημέρωση για την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.
 • Υλοποιούμε δράσεις για την ενδυνάμωση των γυναικών. Το 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στηρίξαμε το έργο του κέντρου για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα ΔΙΟΤΙΜΑ, το οποίο έχει σαν πρωταρχικό στόχο τη συστηματική ανάδειξη και αντιμετώπιση των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών
 • Στηρίζουμε το έργο των παιδικών χωριών SOS γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια.
 • Υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητα στο περιβάλλον εργασίας και έχουμε υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις Ελληνικές Επιχειρήσεις. Επιλέγουμε εργαζομένους με βάση αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης και δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους.
 • Aναλαμβάνουμε δράση κατά του Brain Drain. Έχουμε δημιουργήσει το Gregory’s Future Managers Program, με σκοπό την προσέλκυση, κάθε χρόνο, ταλαντούχων, νέων υποψηφίων, οι οποίοι αφού εκπαιδευτούν, αναλαμβάνουν οργανική θέση στα κεντρικά γραφεία.
 • Ενθαρρύνουμε τη δια βίου μάθηση, προσφέροντας κάθε χρόνο υποτροφίες για μεταπτυχιακά προγράμματα σε εργαζομένους των κεντρικών γραφείων και του δικτύου.
 • Επιβραβεύουμε τα παιδιά των εργαζομένων που εισάγονται κάθε χρόνο στο Πανεπιστήμιο, προσφέροντάς τους δωροεπιταγές για την αγορά laptop ή άλλου εξοπλισμού.
 • Η προσωπική ενδυνάμωση, η ευεξία και η ψυχοσωματική υγεία των εργαζομένων μας αποτελεί προτεραιότητα. Γι αυτό προσφέρουμε τη δυνατότητα σε όλους τους εργαζομένους μας και στα μέλη των οικογενειών τους πρόσβαση στο δικό μας Employee Assistance Program (EAP). Το ΕΑΡ παρέχει άμεση πρόσβαση με εξειδικευμένους ψυχολόγους 24 ώρες τη μέρα, και 7 μέρες την εβδομάδα, προσφέροντας συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση σε ένα ευρύ φάσμα προσωπικών, εργασιών και οικογενειακών προκλήσεων.     

εκε1_955x537

Κοινωνία

Στον Γρηγόρη, έχουμε αναπτύξει ένα έντονο αίσθημα ευθύνης για ολόκληρη την κοινωνία και υλοποιούμε ποικίλες πρωτοβουλίες ώστε να μεγιστοποιήσουμε την προσφορά μας:
 • Εδώ και 9 χρόνια προσφέρουμε καθημερινά φρεσκο-παρασκευασμένα σχολικά γεύματα, σε όλους τους κρατούμενους που φοιτούν στις σχολικές μονάδες που λειτουργούν εντός του Ειδικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα. Δίνουμε στους νέους ένα επιπλέον κίνητρο να συμμετέχουν ενεργά στις σχολικές δραστηριότητες και να οραματίζονται το μέλλον τους με αισιοδοξία.
 • Σε περιόδους κρίσης και ειδικών συνθηκών στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες.
 • Το 2023:
- Στις καταστροφικές πυρκαγιές της Ρόδου, προσφέραμε από την πρώτη στιγμή δωρεάν καφέ και φαγητό σε πυροσβέστες, εθελοντές και αστυνομικούς, που επιχειρούσαν στα μέτωπα.
- Προσφέραμε συσκευασμένα προϊόντα Γρηγόρης, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.
- Εξασφαλίσαμε τα σχολικά γεύματα για το έτος 2022-2023 σε όλα τα παιδιά των Σωματείων Φίλοι του Παιδιού & Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

εκε2_955x537

Περιβάλλον

Εστιάζουμε στην προστασία του περιβάλλοντος με μία πληθώρα δράσεων.

 • Είμαστε ενεργό μέλος της «Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων» από την έναρξή της και μέσω του ΜΠΟΡΟΥΜΕ και της ένωσης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ διαθέτουμε εκατοντάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια. Ταυτόχρονα, προσφέρουμε καθημερινά από τα καταστήματά μας τις αδιάθετες μερίδες για κοινωφελείς σκοπούς.
 • Μειώνουμε τη χρήση πλαστικού, υιοθετώντας υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον και προωθώντας την επαναχρησιμοποίηση.
 • Υιοθετούμε πρακτικές στα κεντρικά γραφεία και στα καταστήματα του δικτύου:

* Τοποθέτηση ειδικών κάδων ανακύκλωσης χαρτιού, συσκευασιών, κινητών τηλεφώνων, μπαταριών στα κεντρικά γραφεία.

* Συνεργασία με φορείς εναλλακτικής διαχείρισης, για την ανακύκλωση μπαταριών και ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων.

* Δωρεά παλιού ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε σχολεία.

* Παροχή επαναχρησιμοποιούμενων σκευών στο προσωπικό & απαγόρευση χρήσης πλαστικών μπουκαλιών & ποτηριών στα κεντρικά γραφεία.

* Παρακολούθηση κατανάλωσης ενέργειας στα γραφεία της εταιρείας.

* Menu delivery & χαρτί φωτοτυπικού που διαθέτουν πιστοποίηση FSC.

* Χρήση λαμπτήρων φωτισμού τεχνολογίας LED.

* Μείωση κατανάλωσης νερού στα καταστήματα, με τοποθέτηση εξοπλισμού rinser στη λάντζα του πόστου καφέ.

* Ενημέρωση νεοπροσληφθέντων σχετικά με τις περιβαλλοντικές δράσεις και πρακτική εκπαίδευση σε εκπαιδευτικό κέντρο.

* Αναλυτικές οδηγίες στους εργαζομένους του δικτύου για την ιεράρχηση και πρόληψη διαχείρισης αποβλήτων, καθώς και τη διαδικασία καταγραφής τους.

* Περιοδική αξιολόγηση προμηθευτών σχετικά με τις περιβαλλοντικές δράσεις που εφαρμόζουν.