ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΊΜΩΝ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Κεντρικός άξονας της Πολιτικής μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η συνεχής βελτίωση των επιχειρηματικών μας επιδόσεων, η άριστη ποιότητα προϊόντων & υπηρεσιών, επιτυγχάνοντας τόσο τη βέλτιστη ικανοποίηση καταναλωτών & συνεργατών Franchisee , όσο και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Έχουν προσδιοριστεί οι αντικειμενικοί σκοποί και στόχοι ποιότητας, γίνεται τακτική ανάλυση ρίσκων & ευκαιριών, διεξοδική ανάλυση των κινδύνων στην ασφάλεια, στη άμυνα και νοθεία τροφίμων, ανάλυση των κινδύνων στην ασφάλεια εργαζομένων, έχει γίνει αναγνώριση των Περιβαλλοντικών Πλευρών των δραστηριοτήτων μας και διαθέτουμε όλους τους απαιτούμενους πόρους έτσι ώστε να εφαρμόζουμε ένα ενιαίο Διαχειριστικό Σύστημα.
Η Διοίκηση της εταιρείας δεσμεύεται για:
- συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ενιαίου Διαχειριστικού Συστήματος
- συνεχή βελτίωση των αντικειμενικών σκοπών και στόχων, των περιβαλλοντικών επιδόσεων αλλά και των διαδικασιών, στοχεύοντας στην αποτελεσματικότητα της οργάνωσης
- την παροχή άριστων προϊόντων και υπηρεσιών διαθέτοντας τους απαραίτητους πόρους, άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και τεχνολογία αιχμής
- συμμόρφωση με τις ισχύουσες νομικές διατάξεις και κανονιστικές απαιτήσεις, που εκάστοτε ισχύουν, που αφορούν τις δραστηριότητες της εταιρείας καθώς και τυχόν συμφωνημένες απαιτήσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη
- αποτελεσματική αντιμετώπιση θεμάτων εσωτερικής & εξωτερικής επικοινωνίας
- τη συνεχή εξέλιξη της κουλτούρας-νοοτροπίας των εργαζομένων σχετικά με την ασφάλεια του τρόφιμου
- την προστασία των τροφίμων (Food defense) και την αποφυγή απάτης στα τρόφιμα (food fraud)
- διασφάλιση επαγγελματικής επάρκειας που αφορά την ασφάλεια τροφίμων
- την προστασία του περιβάλλοντος, την πρόληψη της ρύπανσης και τυχόν άλλες ειδικές δεσμεύσεις που σχετίζονται με τη δραστηριότητά μας
- διερεύνηση επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και υλοποίηση δράσεων για την αντιμετώπιση της στις δραστηριότητες που μας αφορούν
- υλοποίηση δράσεων με σκοπό την αύξηση της ευαισθητοποίησης των ενδιαφερόμενων μερών για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων
- παροχή ασφαλών και υγιών συνθηκών εργασίας για την πρόληψη τραυματισμών και ασθενειών
- παροχή περιβάλλοντος εμπιστοσύνης και κουλτούρα ασφάλειας στους εργαζομένους μας, που προάγει την ανοικτή επικοινωνία, την ενεργό συμμετοχή και διαβούλευση, την προάσπιση των δικαιωμάτων, την ασφάλεια, την περιβαλλοντική υπευθυνότητα, την ομαδική εργασία, την εκπαίδευση και προσωπική ανάπτυξη, την επίτευξη στόχων και την εξέλιξη και την επιβράβευση
- ελαχιστοποίηση αποκλίσεων από τα πρότυπα λειτουργίας και τις βέλτιστες πρακτικές
- περιορισμό συνεπειών από πιθανά συμβάντα, εργασιακά ή/και περιβαλλοντικά ατυχήματα και μέριμνα για την αποτελεσματική και ταχεία αντιμετώπισή τους.
Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω η εταιρεία έχει εγκαταστήσει, εφαρμόζει και βελτιώνει συνεχώς ενιαίο Διαχειριστικό Σύστημα, το οποίο συμμορφώνεται με τα Πρότυπα ISO 9001:2015, ISO 22000:2018, ISO 14001:2015 & ISO 45001:2018 σχετικά με τη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, την ανάπτυξη και τον έλεγχο Λειτουργίας του δικτύου καθώς και για υπηρεσίες εστίασης, προετοιμασίας, παρασκευής και διανομής γευμάτων.
Εκ μέρους της διοίκησης
Βλάσσης Γεωργάτος
Διευθύνων Σύμβουλος